Eifel Rallye Festival postoji zbog tisuća obožavatelja…okrećemo se 2022. godini

Dok su sve oči uprte u WRC Croatia Rally stigla nam je vijest o otkazivanju ovogodišnjeg Eifel Rallye Festivala.

Od 22. do 24. srpnja 2021. planirano je održavanje desetog izdanja Eifel Rally Festivala u vulkanskom Eifelu oko simpatičnog gradića Dauna. Ali najveći svjetski muzej rallya svoja će vrata ponovno otvoriti tek 2022. “Eifel Rallye Festival postoji za svoje sudionike i tisuće obožavatelja. Pokazne vožnje fascinantnih povijesnih rally automobila, oduševljeni navijači na brzinskim ispitima, dijeljenje autograma, fotografiranje s ikonama svjetske rally scene i druženje s njima, veliki svjetski susret vozača rallya koji dijele zadovoljstvo prisjećanja na rally kroz povijest i njegove karizmatične automobile – to je ono što naš Festival čini tako posebnim “, objašnjava voditelj organizacije Otmar Anschütz (Daun).


“Nažalost, 2021. godine ne možemo osigurati da se sve to budei onako kako bismo to željeli vidjeti.  Trenutno nema sigurnosti da će u srpnju postojati sloboda putovanja, barem u Europi, što bi značilo da se Festival ne može održati na tradicionalan način i u svojoj sveobuhvatnoj raznolikosti. Teška srca odlučili smo produžiti razdoblje strpljenja za još dvanaest mjeseci. ”


Premještanje održavanja festivala u jesen nije opcija jer grad Daun može pružiti većinu svoje infrastrukture za naš događaj samo tijekom školskih praznika. No, zahvalni smo općinama, svim uključenim vlastima i organizacijama, te sponzorima i pomagačima. “Kao i uvijek, svi su nas podržali tijekom priprema koje su trajale posljednjih šest mjeseci i koji su jamci uspjeha našeg rallya.”

eifel rallye festival sinisa psenicnik
“Mnogo smo planirali za desetu obljetnicu i želimo je proslaviti doista posebno s našim mnogobrojnim obožavateljima. Sada ćemo produžiti pripreme za još godinu dana, a zatim ćemo zajedno sa SVI u srpnju 2022. proslaviti sjajno deseto izdanje!”

Više na… Eifel Rallye Festival

%d blogeri kao ovaj: